Читај ми!

Небојша Максимовић

Са нашим гостом, реномираним пијанистом Небојшом Максимовићем, најављујемо предстојеће концертне активности и разговарамо о будућим плановима.

Небојша Максимовић  је освојио бројне награде у земљи и иностранству, међу којима се издвајају прве награде на такмичењима у Београду и у Нишу, две треће награде на међународном такмичењу у Риму, специјална прва награда са максималним бројем бодова на међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду, трећа награда на међународном такмичењу у Атини, прва награда на међународном такмичењу ЕПТА у Београду, као и награда за најбољи концерт сезоне у Галерији САНУ у Београду.
Јавно наступа од своје четврте године на концертима, као и на радију и телевизији за које је начинио више трајних снимака. Одржао је више стотина солистичких реситала и наступао као солиста са оркестрима у свим значајним салама у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Италији и Грчкој, као и на фестивалима као што су БЕМУС, А темпо, Димитрион у Солуну, Опера Барга иWиллиам Wалтон у Италији. Године 2016. године је снимио компакт диск Клавирски виртуозитет  који је издао ПГП-РТС. Ради на Факултету музичке уметности у Београду у звању ванредног професора.

Аутор и водитељ: Теа Димитријевић.

 

 

 

Сусретања Сусретања

Autor:
Александра Паладин

Емисија за оне који воле уметничку музику. Сваког радног дана од 18 до 19 часова. Аутор и водитељ је Александра Паладин. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије