Читај ми!

Христос Васкрсе

Цене јаја код нас у у паду већ неколико месеци па зато нису представљале велику ставку у куповини пред Васкрс. У заједници живинара Србије истичу да је нижа цена јаја континуиран процес и последица закона понуде и тражње.

У општинама Бујановац и Прешево пољопривредници последњих година повећавају број грла. Сада је на том простору 28 000 коза, оваца и говеда.

Ради и сточна задруга, где, првенствено од свињског меса, производе прерађевине по традиционалним рецептима, а кооперанти имају сигуран пласман.

Ваљевски дуван цварци специјалитет је који се припрема по рецептури старој готово два века. Кување и цеђење цварака у ваљевским домацинствима, по традицији је вазан догађај и мајсторство које се преноси генерацијама.

Празнична трпеза, посебно у пиротском крају, не може се замислити без старопланинске јагњетине. Међутим, многи ће морати да промене навике, јер последњих година оваца и јагњади све је мање, а цена - све виша.

Овогодишњи Провајн, највећа светска смотра винара и виноградара, угостио је највеће стручњаке за вино из целог света. У овај немачки град дошло је 5400 излагача из 65 земаља. Одржано је преко 300 радионица . Зат три дана, колико траје сајам, могли смо да обиђемо неколико од укупно 13  огромних хала и изложбених простора. У коштац са светском винском елитом ушло је и 13 наших винарија и дестилерија.

Уредник и водитељ Душан Величковић.


Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара