Читај ми!

Харви Вајнстин је покушао да ме уцењује, открива Џозеф Фајнс

Џозеф Фајнс, енглески позоришни и филмски глумац, познат по улози Вилијама Шекспира у америчко-британској романтичној комедији „Заљубљени Шекспир“, каже да му је озлоглашени филмски могул претио да ће му запечатити холивудску каријеру.

Џозеф Фајнс, звезда телевизијске серије Слушкињина прича и хит филма из 1998, Заљубљени Шекспир, у интервјуу за Обсервер је објаснио зашто је одбио прилику да игра главне улоге у низу холивудских блокбастера на почетку своје каријере.

Била је то, како је рекао, реакција на понижавајући притисак који је на њега вршио Харви Вајнстин, који је желео да преузме контролу над његовим животом, а Фајнс каже да не не жали због своје одлуке.

Млађи брат Рејфа Фајнса открио је да је одустао од уносног уговора са Вајнстиновом изузетно успешном бившом компанијом, „Мирамакс“, на крају напетог састанка са озлоглашеним филмским могулом.

Вајнстин, који сада служи двадесеттрогодишњу затворску казну због сексуалних злочина, изабрао је Џозефа Фајнса за улогу Вилијама Шекспира са Гвинет Палтроу у Оскаром вишеструко награђеном филму. Млади глумац био је тада на прагу потписивања уговора за пет везаних филмова.

Позван да се састане са Вајнстином у његовој хотелској соби, много пре него што је избио међународни Me Too скандал око америчког продуцента, глумац тврди да му је он отворено претио да ако не испоштује понуђени договор, неће поново радити у Холивуду.

„Била је то насилничка тактика коју не подносим“, каже Фајнс. „Начин на који ми се обратио био је шок за мене. Али док сам седео у његовој хотелској соби, одједном сам се освестио, срећан и самоуверен да му кажем, знате шта, нисам дужан то да трпим. Одлазим.”

Иако педесеттрогодишњи Фајнс има веома успешну каријеру, његова глумачка слава у младости била је мање сјајна него што се предвиђало.

Фајнс је добио улогу Шекспира само неколико година након што је завршио драмску школу, а своју одлуку да убрзо напусти Холивуд углавном је објашњавао љубављу према позоришту и страхом да ће бити приморан да се појави у неквалитетним, високобуџетним филмовима.

Сада је глумац проговорио слободније о тој теми, мада и даље одбија да износи све детаље састанка са Вајнстином од пре више од две деценије, али је указао да је још увек узнемирен оним што је тада речено.

Упитан да ли је Вајнстин касније спровео своју претњу у дело и ометао његову каријеру, глумац је рекао: „Мислим да ми свакако није помогао“ и додао да је продуцент „јасно ставио до знања да ме неће подржати“.

„Био сам отпадник. Али био сам веома срећан што нисам био део његове 'породице'".

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије