Од викенда разведравање, у јулу топло

Метеоролог Горан Михајловић каже за РТС да ће се хладно и кишовито време у Србији задржати до суботе, а да се у јулу очекује уобичајено топло време и понеки тропски дан.

Повремени хладни таласи нису неуобичајени за летње време, али захлађења попут овог не треба очекивати током јула, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Горан Михајловић.

"Облачно и хладно време ће се задржати до суботе, када се очекује разведравање. Већи део наредне седмице биће са температуром између 25 и 28 степени. У првим данима јула не, али касније, током месеца, треба очекивати топло време", каже Михајловић.

Метеоролози прогнозирају уобичајено топло време са просечном температуром од 32 степена, али ће бити и тропских дана.

"За сада не можемо рећи да ли ће бити још овако хладних таласа, али свакако не у јулу", каже Михајловић.

Утисак је да је у нашем региону мај био топлији од јуна, док се у неким деловима Русије где се играју утакмице, попут Волгограда, прогнозирају тропске врелине и температура око 40 степени.

"Није неуобичајено да имамо овакве температурне промене и тога је било и раније. Примера ради, у Грчкој се слична ситуација као сада прошле године догодила средином јула", објашњава Михајловић.

Оно што многе наше грађане интересује јесте ситуација у Грчкој, али и дугорочна прогноза за дестинације на мору у Црној Гори и Хрватској.

"Овај развој ситуације и прилив хладног ваздуха условио је циклон који је највише захватио Грчку. Наредних дана систем ниског притиска се премешта према Црном мору. Температура мора јесте пала, али ће температура ваздуха наредних дана порасти на преко 30 степени. Стабилизација времена очекује се од викенда у целом региону и биће пријатно за боравак на мору", рекао је за РТС метеоролог Горан Михајловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи