Извор: Reuters, CNN

Демократски гувернери "чувају Бајдену леђа"

Демократски гувернери Њујорка, Минесоте и Мериленда подржали су кандидатуру председника Џоа Бајдена за предстојеће изборе у Сједињеним Америчким Државама.

Гувернер Мериленда Вес Мур рекао је новинарима после састанка са Бајденом и потпредседницом Камалом Харис у Белој кући да ће чувати Бајденова леђа.

"Председник нам је одувек чувао леђа. Чуваћемо и ми његова", каже Вес Мур после разговора којем су присуствовала 24 демократска гувернера, преноси Ројтерс.

Гувернерка Њујорка Кети Хочул рекла је да су сви гувернери обећали подршку Бајдену.

"Председник учествује (у трци) да би победио", истакла је она.

Такође је додала да повратком републиканског кандидата Доналда Трампа на председничку функцију постоји ризик да ће се у САД "вратити монархија и тиранија", пише Еј-Би-Си њуз.

Гувернер Минесоте Тим Волц, председавајући Удружења демократских гувернера, рекао је да је Бајденов наступ у дебати био лош, али да је Бајден способан да обавља председничку функцију.

Бајденова администрација је саопштила да је председник поновио своју одлучност да победи Трампа.

"Сви учесници (састанка) поновили су своју заједничку посвећеност да учине све што је у њиховој моћи како би председник Бајден и потпредседница (Сједињених Америчких Држава Камала) Харис победили Доналда Трампа у новембру", наведено је.

Састанку су путем видео-позива присуствовали гувернер Њу Џерзија Фил Марфи, гувернер Пенсилваније Џош Шапиро, гувернер Северне Каролине Рој Купер, гувернерка Аризоне Кејти Хобс, гувернер Вашингтона Џеј Инсли, гувернер Хаваја Џош Грин, гувернер Колорада Џаред Полис и гувернерка Канзаса Лора Кели.

Читај ми!