Железничка несрећа у Шпанији

Најмање 12 особа погинуло, а 13 тешко повређено у железничкој несрећи у Шпанији, када је воз налетео на људе који су прелазили пругу, у близини Барселоне.

У железничкој несрећи која се догодила када је воз налетео на људе који су прелазили пругу, у близини Барселоне, најмање 12 особа погинуло, а 13 тешко повређено. На месту несреће спасиоци су затекли језив призор.

Око поноћи, велики број људи упутио се на фестивал који се у близини тог града одржавао поводом обележавања Дана светог Јована.

Како јављају шпански медији, ишли су преко шина, уместо да користе пролаз испод пруге која повезује градове Барселону и Аликанте.

Према речима сведока, настрадали су највероватније сишли са воза на оближњој станици, а затим се, преко пруге, упутили ка оближњој плажи.

''Није било никаквог светла, а нико нас није ни упозорио да воз наилази. У групи је било више од 30 људи.''  

Више стотина људи, претежно младих, учествовало је ноћас у слављу на плажи у близини главног града Каталоније. Дан светог Јована је државни празник који се слави у многим деловима земље, а прославе уз паљење логорске ватре обично почињу претходне вечери.

Железничка несрећа у Шпанији најтежа је од 2003. године, када је у судару два воза, у близини града Чинчиле, у централном делу земље, настрадало 19 особа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи