Ухапшен нарко бос "Дудус" Коук

Ухапшен наркобос Кристофер "Дудус" Коук, чије изручење траже Сједињене Америчке Државе, сматрајући га одговорним за многобројна убиства на Јамајци и у САД.

Полиција Јамајке је, после једномесечне потраге, ухапсила једног од највећих светских наркобосова Кристофера "Дудуса" Коука. Јамајчански наркобос ухапшен је без отпора, у предграђу престонице Кингстона.

Када су крајем маја, јамајчанска полиција и војне трупе тражећи Коука, започеле рацију у деловима престонице, то је изазвало жестоке уличне обрачуне у којима су погинуле 73 особе.

Становници тог сиромашног предграђа подржавају "Дудуса", једног од, како сматрају САД, наопаснијих нарко босова на свету, пренео је Ројтерс.

Уколико Коук буде осуђен по оптужници која је против њега подигнута у Њујорку, прети му казна доживотног затвора.

Коук (42) ухапшен је у кингстонском предграђу Портмор и за сада нема података о евентуалним жртвама током акције.

Амерички тужиоци оптужују Коука за убиства стотина људи, током сукоба везаних за кријумчарење кокаина 80-их година.

Коук је командовао личном милицијом и снажно је подржавао владајућу Лабуристичку странку Јамајке.

Власти Јамајке одбациле су први захтев за изручење Коука, када је прошле године против њега подигнута оптужница, због чега су односи те земље са САД захладнели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи