Заплењено хиљаде паковања моцареле

У италијанском граду Торину санитарна инспекција запленила је 70.000 паковања сира моцарела, јер је после отварања паковања - почео да плави. Стручњаци сумњају да плава боја моцареле потиче од присуства олова или цинка и никла у млеку.

Санитарна инспекција у Торину повукла је из продаје 70.000 паковања сира моцарела, произведеног у Немачкој, јер после отварања бео сир постаје - плав.

Министарство здравља саопштило је да је одмах обавестило "Европску комисију и немачке власти о неисправности моцарела".

Карабињере посебне санитарне службе обавестила је о неисправној намирници једна жена, упутивши им снимак начињен мобилним телефоном на којем се види како моцарела, по отварању паковања, у додиру са ваздухом постаје плава.

"Плаве" моцареле произведене су у Немачкој за једну италијанску компанију која их продаје по супермаркетима на северу Италије.

Тужилаштво Торина најавило је покретање истраге, а из продаје су повучене све количине спорне врсте моцареле.

Узорци сира послати су на анализу у две лабораторије у Торину, како би се утврдило да ли садрже отровне материје.

Стручњаци су прецизирали да се плава боја моцареле може објаснити присуством бакра, никла или олова у млеку или воденом раствору у којем се чува сир.

Паковање моцареле у Италији кошта између 1,75 и два евра, у зависности од величине. Тај сир се највише конзумира у Италији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи