Племенски сукоб у Дарфуру

Најмање 48 људи погинуло у сукобима два арапска ривалска племена у Дарфуру, области на западу Судана, саопштио један од племенских лидера.

У сукобима два арапска ривалска племена у Дарфуру погинуло најмање 48 људи.

Међународне мировне снаге су навеле да су добиле извештаје од локалног становништва о јучерашњим сукобима. Званичници УН су напоменули да су се сукоби припадника племена Ризигат и Мисерија појачали од марта после убиства двојице припадника племена Мисерија.

Лидер племена Мисерија Езедин Еиса ал-Мандил изјавио је Ројтерсу да су снаге племена Ризигат напале у петак у јутарњим сатима једно село његовог племена, после чега је дошло до сукоба који је трајао цео дан.

Према његовим речима, убијен је 21 припадник племена Мисерија и 27 Ризигата.

Сукоби ривалских племена одигравају се упоредо са све жешћим окршајима између суданских владиних снага и припадника побуњеничког дарфурског Покрета за правду и једнакост, напоменула је британска агенција.

Према наводима званичника УН, од 2003. године у сукобима владиних снага и побуњеничких покрета погинуло је око 300.000 људи, док влада Судана тврди да је тај број много мањи - 10.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи