Девојчица преминула од птичијег грипа

Једна четворогодишња девојчица из Индонезије преминула од птичијег грипа који изазива вирус Х5Н1. У Индонезији је од птичијег грипа до сада умрло 136 људи, што је највећи број у свету забележен у једној земљи.

Четворогодишња девојчица умрла је у Индонезији од птичијег грипа који изазива вирус Х5Н1, а још три особе из исте области примљене су у болницу и узета им је крв на анализу да се види да ли су се заразили птичијим грипом, саопштили су данас болнички извори.

Девојчица је из области Пеканбару, на острву Суматри, и преминула је у прошлу среду. Утврђено је да је она претходно била у додиру са угинулим кокошкама, јавио је Ројтерс.

И три хоспитализоване особе - мајка са седмогодишњим сином и петогодишњом ћерком - биле су у директном контакту са угинулим кокошкама, после чега су добили високу температуру.

Начелник јединице при обласној болници одговоран за птичији грип Азизман Саад је изјавио да је у области Пеканбару пронађено много угинулих кокошака, али да још нису предузете никакве мере јер се чека потврда да је у питању вирус Х5Н1.

Преминула девојчица и троје оболелих нису били у контакту.

У Индонезији је од птичијег грипа до сада умрло 136 људи, што је највећи број у свету забележен у једној земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи