Десетине повређених у Бангкоку

У серији експлозија у Бангкоку повређено најмање 45 особа, преносе тајландски медији. Све чешћи сукоби антивладиних демонстраната и присталица Владе.

Тајландски премијер Абхисит Веџаџива сазвао је хитан састанак представника служби безбедности, после серије експлозија у Бангкоку.

У више експлозија које су одјекнуле данас у главном граду повређено је најмање 45 особа, пренели су тајландски медији.

Узрок експлозија у центру Бангкока за сада је непознат, а у том делу града окупљају се демонстранти, такозавне "црвене кошуље", који траже оставку премијера Абхисита Веџаџиве.

У послењих неколико дана су у том делу Бангкока почеле да се окупљају и присталице владе, повремено бацајући камење на "црвене кошуље" и вређајући их.

"Црвене кошуље" тврде да је Абхисит Веџаџива на власт дошао нелегално и траже расписивање избора. Они протестују већ неколико недеља, а војска је данас упозорила да истиче време да се демонстранти склоне с улица и запретила да ће ускоро предузети мере у том циљу.

Очевици су рекли да се прва од четири експлозије вечерас по локалном времену догодила на издигнутој железничкој станици, док се друга догодила на улици испод где су "црвене кошуље" подигле велику барикаду од заоштрених бамбуса и старих аутомобилских гума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи