Ал каида напада "Саут парк"

Америчка анимирана серија "Саут парк" на мети претњи радикалних исламиста. "Муслиманска револуција" прети да ће убити ауторе, јер су пророка Мухамеда приказали као медведа. После претњи, епизода цензурисана, па је медвед замењен Деда мразом.

Мет Стоун и Треј Паркер, аутори гледане и контроверзне анимиране серије "Саут парк" добили су претње смрћу, пошто су се радикални исламисти разгневили јер јер у јубиларној 200. епизоди овог серијала, пророк Мухамед приказан као медвед. "Муслиманска револуција" упозорила ауторе да ће проћи исто као холандски режисер Тео ван Гог, убијеног после приказивања његовог филма о муслиманским женама.

"Упозоравамо Мата и Треја да је то што раде глупо и да ће највероватније завршити као Тео Ван Гог. Ово није претња већ упозорење на реалност онога што ће им се заиста догодити", истиче се у поруци објављеној на Интернет сајту организације "Муслиманска револуција".

Уз упозорење објављене су и адресе њихових кућа и канцеларија у Лос Анђелосу и Њујорку.

Одмах после упозорења, телевизијска станица "Комеди централ", на којој се "Саут парк" приказује, одлучила је да медведа замени Деда мразом, а уместо гласова који изговарају име пророка Мухамеда чује се само продоран писак.

Остаје нејасно да ли ће ове модификације задовољити припадниме "Муслиманске револуције".

У тој, 200. епизоди, појављује се и Буда, који, рецимо, шмрће дрогу.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи