Маневри Иранске револуционарне гарде

У Персијском заливу Иранска револуционарна гарда почела је тродневне маневре. Вежбе треба да покажу иранску војну моћ, прецизирано је у извештају иранске телевизије.

Иранска револуционарна гарда почела је данас тродневне маневре у Персијском заливу и мореузу Ормуз у циљу приказивања својих одбрамбених способности и опредељености за одржавање безбедности, јавила је иранска државна телевизија.

Државна "Преш ТВ" је известила да ће на манервима бити демострирано ново оружје, без навођења више детаља, пренела је агенција Ројтерс.

Поморске, ваздушне и копнене војне снаге Ирана учествују у манервима који представљају "велику војну вежбу која треба да покаже иранску конструктивну и недвосмислену војну моћ у увођењу безбедности у стратешки регион", прецизирано је у извештају иранске телевизије на енглеском.

Јуче је бригадни генерал Иранске револуционарне гарде Хосеин Салами рекао да је обезбеђивање сигурности Персијског залива и мореуза Хормуз, као кључне економске и енергетске руте, главни циљ војне вежбе која "није претња за било коју пријатељску земљу".

Британска агенција упозорава да се иранска војна вежба у Заливу и мореузу Хормуз одржава у време нарастајућих тензија између Ирана и Запада због "спорног" иранског нуклеарног програма.

Поводом одржавања иранских манерва, Пентагон је јуче саопштио да "америчка војна акција против Ирана остаје као опција, чак иако Вашингтон настави с дипломатијом и санкцијама ради заустављања нуклеарних активности Исламске Републике".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи