Отет воз са војницима на Тајланду

"Црвенокошуљаши" отели воз са војницима и опремом, сматрајући да је то појачање за сузбијање протеста у Бангкоку. У току преговори. Демонстранти саоштили да су спремни на преговоре с Владом, уз посредовање треће стране.

Антивладини демонстранти на Тајланду отели су данас воз који је превозио око 70 војника и војну опрему у области североисточно од престонице Бангкока, а у току су преговори са полицијом да се композицији дозволи да настави пут.

Више стотина демонстраната, који се називају "црвенокошуљаши", спречило је полазак воза са станице на око 450 километара од Бангкока, у области Кон Каен, која се сматра једним од упоришта опозиционара, јавила је Ал Џазира.

Демонстранти сматрају да војници путују у престоницу као појачање за разбијање демонстрација које трају већ пет месеци, док војска тврди да су војници на путу ка немирном југу, као део редовне смене трупа.

Тајландски демонстранти, који су окупирали најужи центар престонице, саопштили су раније данас да су спремни на преговоре о одржавању општих избора уз посредовање треће стране, како би се спречило крвопролиће.

Како је данас саопштио портпарол тајландске владе, за преговоре са "црвенокошуљашима" спреман је и премијер Абхисит Веџаџива, уколико се демонстранти сагласе да више неће ширити тензије у земљи.

"Црвенокошуљаши" су синоћ отказали марш у центру Бангкока, пошто је војска запретила да ће против њих употребити бојеву муницију, ако буду испровоцирани.

Демонстранти, присталице бившег премијера Таксина Шинаватре који је збачен с власти у војном пучу 2006. године, више од месец дана протестују у Бангкоку, захтевајући распуштање парламента и расписивање ванредних избора.

Редовни избори на Тајланду требало би да буду одржани тек крајем 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи