Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Деветочлана породица убијена у нападу Израела на јужни Либан; Јеменски Хути напали Тел Авив и Ашкелон

Сукоб Израела и Хамаса – 357. дан. У ваздушном нападу израелских снага јутрос убијено је девет особа из исте породице, међу којима четворо деце, у пограничном граду Шеба на југу Либана. Јеменски Хути извели су ваздушни напад на израелски Тел Авив и Ашкелом, балистичком ракетом и дроном, у знак подршке Гази и Либану.

Деветочлана породица убијена у нападу Израела на јужни Либан; Јеменски Хути напали Тел Авив и Ашкелон Деветочлана породица убијена у нападу Израела на јужни Либан; Јеменски Хути напали Тел Авив и Ашкелон

Број погинулих у интензивним ваздушним нападима Израела на јужни и источни Либан од понедељка достигао је 558.

Тензије између Либана и Израела приморале су на десетине хиљада становника Либана да напусте своје домове. Либанска влада је најавила мере за смештај 27.000 расељених лица и обуставу образовних активности до краја недеље због рација.

Реаговале су Сједињене Америчке Државе, Француска и још неколико савезника. Позвали су на хитан 21-дневни прекид ватре између Израела и Хезболаха, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Гази.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одбацио је ту могућност.

За то време, израелска војска извела је нови талас напада на Појас Газе и Либан. На мети ИДФ-а у палестинској енклави био је избеглички камп Џабалија. Погинуло је најмање 14 Палестинаца, а на десетине је повређено.

ИДФ тврди да су се у школи у Гази крили Хамасови оперативци, те да је мета напада на Бејрут био шеф ваздушних снага Хезболаха.

У знак одмазде за смрт команданта Мухамеда Хусеина Сароура, Хезболах је испалио више од 100 ракета на Израел, неке од њих су пресретнуте, док су неке погодиле Бирију, у близини Сафеда.

Палестински председник Махмуд Абас изложио је визију од 12 тачака за послератну Газу.

САД шаље Израелу 8,7 милијарди долара помоћи.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи