Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напад ИДФ-а на избеглички камп Нусеират, страдало 20 Палестинаца; Почела вакцинација деце у Гази

Сукоб Израела и Хамаса – 330. дан. Број убијених Палестинаца у удару борбених авиона израелске војске на избеглички камп Нусеират у централном делу Појаса Газе порастао је на 20, саопштило је Министарство здравља те палестинске енклаве. Указују и да су четири Палестинца погинула у израелском нападу на конвој помоћи у Рафи на југу Појаса Газе. Почела је кампања вакцинације против полиомијелитиса у Гази након што је забележен први случај у последњих 25 година.

Напад ИДФ-а на избеглички камп Нусеират, страдало 20 Палестинаца; Почела вакцинација деце у Гази Напад ИДФ-а на избеглички камп Нусеират, страдало 20 Палестинаца; Почела вакцинација деце у Гази

Израелски безбедносни кабинет гласао је да израелске трупе остану у Филаделфијском коридору, односно на 14 километара дугом пограничном подручју између Појаса Газе и Египта, у оквиру споразума о прекиду ватре у палестинској енклави и ослобађању талаца које држи Хамас, чиме је подржао став премијера Нетанјахуа о том питању.

Шеснаест Палестинаца погинуло је у нападу израелских снага на Кан Јунис и камп Џабалија.

Оружано крило Хамаса саопштило је да је командант те милитантне групе у Џенину Висам Хазем убијен у ваздушном нападу након сукоба са израелским снагама у том граду на окупираној Западној обали.

Међународна невладина организација за заштиту права детета "Defence for Children International" истакла је да је петоро деце убијено на Западној обали ове недеље и позвала на увођење ембарга на оружје Израелу.

Изралеска одбрамбене снаге саопштиле су да су извеле ракетни напад на мете Хезболаха на југу Либана, погодивши неколико ракетних бацача које користи та проиранска група.

субота, 31. август 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару