Нијето одговара Трампу: Нећемо платити изградњу зида

Председник Мексика Енрике Пења Нијето поручује да његова земља неће да плати погранични зид Доналда Трампа, као и да жали због намере да се изгради баријера. Истиче да "Мексико не верује у зидове".

Енрике Пења Нијето је поручио да не верују у зидове након што је амерички председник потписао директиве за изградњу зида на граници са Мексиком који ће бити дугачак 3.200 километара.

Председник Мексика није коментарисао спекулације да након Трампове одлуке разматра могућност да откаже планирану посету Вашингтону следеће недеље.

АП је, позивајући се на неименованог званичника мексичке администрације, пренео да се разматра могућност отказивања посете Вашингтону 31. јануара.

Министарство спољних послова Мексика тврди да за сада нема промене планиране посете, наводи Ројтерс

"Жалим и одбацујем одлуку САД да се изгради зид. Поновићу, Мексико неће платити изградњу зида", нагласио је Нијето, пренеле су агенције.

Навео је да као председник преузима потпуну одговорност за одбрану интереса Мексика и Мексиканаца, преноси Би-Би-Си.

"Мексико нуди и захтева поштовање као потпуно суверена земља. Мексико нуди пријатељство америчком народу и вољан је да склапа договоре са њиховом владом од којих ће користи имати и Мексико и САД", указао је Нијето.

Нијето је ово изјавио само сат пре него што је емитовано раније снимљено гостовање Трампа на Еј-Би-Сију, где је амерички председник поновио да ће Мексико платити изградњу зида. 

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у министарству унутрашње безбедности да његове акције у вези са имиграцијом показују да САД враћају контролу на својим границама.

Трамп је рекао да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повећању безбедности обе земље, као и да ће блиско сарађивати тим поводом.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи