Читај ми!

Обама: Приступ Русије у Сирији осуђен на пропаст

Амерички председник Барак Обама изјавио је да је приступ Русије у Сирији осуђен на пропаст.

Барак Обама каже да је "то рецепт за катастрофу". Руски авионски напади "на умерену (сиријску) опозицију биће контрапродуктивни", рекао је председник САД на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

Обама је оценио да је руска војна умешаност, укључујући ваздушне напада започете ове седмице, вежба самоодбране која ће удаљити сиријски сукоб од решења.

Он је рекао и да председник Русије Владимир Путин, својим приступом у Сирији, није задобио међународну подршку, пренео је АП.

Додао је да су само Иран и председник Сирије Башар ал-Асад на Путиновој страни, док САД предводе међународну коалицију од 60 земаља против Исламске државе у Сирији и Ираку. 

Обама је оценио да је "могуће" с Москвом наћи политичко решење, ако Русија прихвати "да мора доћи до промене власти" у Сирији.

Москва тврди да врши ваздушне нападе на позиције Исламске државе у координацији са Дамаском.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи