Словачка ће пред судом оспоравати одлуку Брисела

Словачки премијер Роберт Фицо најавио је да ће се Словачка обратити суду пошто оспорава увођења обавезујућих квота за распоређивање тражиоца азила које су великом већином гласова усвојили министри унутрашњих послова Европске уније у Бриселу.

"Ми (Словачка) ћемо ићи у два правца - прво ћемо поднети тужбу пред Судом у Луксембургу и друго, нећемо спровести (одлуку) министара унутрашњих послова", рекао је Фицо новинарима у Братислави, пренела је агенција Ројтерс.

Словачки медији користе јаке речи да би изразили неслагање због здлуке о квотама за пријем азиланата, преноси Танјуг.

Економски дневник Хосподарске новини красе наслови попут: "Немци су добили блицкриг", а у тексту се додаје да су "узели и оно што је остало од словачког суверенитета".

Дневник Правда на насловној страна пише "Словачка је претрпела губитак у борби против квота", пренела је агенција АП.

Министри унутрашњих послова и правде Европске уније јуче су у Бриселу великом "већином гласова" држава чланица усвојили резолуцију о прерасподели избеглица међу државама чланицама ЕУ.

Словачка се, заједно са Чешком, Румунијом и Мађарском, противила увођењу солидарног распоређивања око 120.000 избеглица путем увођења обавезујућих квота.

Шефови држава и влада чланица ЕУ, разговараће о овој теми данас на ванредном самиту у Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи