Читај ми!

УНХЦР: Одмах поставити прихватне центре у Грчкој

Агенција УН за избеглице саопштила је предлог Европске уније да пронађе простор за 120.000 избеглица неће моћи да се оствари уколико не буду обезбеђени прихватни центри који ће у сваком тренутку бити доступни за десетине хиљада оних који пристижу.

"Програм релокације сам по себи, у овом ступњу кризе, неће бити довољан да стабилизује ситуацију", оценила је портпаролка УНХЦР-а Мелиса Флеминг, преноси Танјуг.

Флемингова је подсетила и да је, од почетка године, у Европу преко мора стигло 477.906 миграната, пренео је Ројтерс.

Уочи ванредног самита европских лидера посвећеног избегличкој кризи, УНХЦР је позвала ЕУ да одмах постави прихватне центре у Грчкој, док је Флеминг поручила да је ово "можда последња прилика за кохерентан одговор Европе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи