Читај ми!

Русија испоручила авионе и војну опрему Сирији

Сирија је добила нове борбене и извиђачке авионе из Русије за борбу против Исламске државе, саопштио је извор из сиријске војске.

"Наша авијација преузела је испоруку најмање пет борбених авиона из Москве, као и извиђачки авион који нам омогућава уочавање мете са великом прецизношћу", потврдио је високи сиријски званичник у изјави за агенцију АФП, преноси Танјуг.

Исти извор је рекао да су авиони стигли прошлог петка у војну базу у сиријској провинцији Латакији, традиционалном упоришту режима сиријског председника Башара ел Асада.

Москва је такође испоручила софистицирану војну опрему за борбу против ИС, додао је исти извор.

"Ово је одбрамбено и офанзивно оружје укључујући софистицирано оружје које тачно и прецизно наводи ракете. Руско оружје почиње да има ефекат у Сирији", рекао је исти званичник.

Сиријска војска је почела да га користи у градовима Деир Езор и Рака, посебно против џихадиста ИД.

Други војни извор у Латакији такође је потврдио за АФП да је сиријска војска примила руске авионе који ће омогућити сиријским копненим и ваздушним снагама да прецизно идентификују циљеве.

Тај извор је прецизирао да су такође испоручени радари и инфрацрвени двогледи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи