Читај ми!

Туск: Европа изгубила контролу над спољним границама

Европа је изгубила контролу над својим спољним границама, оценио је председник Европског савета Доналд Туск, уочи ванредног самита лидера ЕУ о избегличкој кризи, који ће сутра бити одржан у Бриселу.

У писму које је за викенд упутио премијерима држава ЕУ, Туск је поручио да лидери морају да се суоче са "суровом реалношћу" у пограничним земљама као што је Грчка, пише Фајненшел тајмс, преноси Танјуг.

Туск сматра да су ланчано затварање граница и појачање контроле унутар слободне Шенгенске зоне последица чињенице да, како је рекао, Европљани тренутно нису у стању да заштите заједничке спољне границе.

Како наводи Фајненшел тајмс, на самиту у среду лидери ће највероватније тражити да ЕУ предузме кораке да заштити границу Грчке, која је постала главна тачка уласка избеглица и миграната који покушавају да уђу у Европу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи