Читај ми!

Фабијус: Избегличка криза доводи у питање смисао постојања Европе

Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус оценио је данас у Паризу да избегличка криза доводи у питање "функционисање и смисао постојања Европе".

"Европа је искусила бројне кризе. Али је ова, на одређени начин, довела је у питање смисао постојања и функционисања Европе", рекао је Фабијус у интервјуу за неколико европских медија - Фигаро, Трибин де Женев, Паис, Република и Соар, преноси Танјуг.

Министри унутрашњих послова Европске уније разговараће данас у Бриселу о избегличкој кризи и распоређивању 120.000 миграната пре сутрашњег самита лидера ЕУ.

"Илузорно је веровати да ће се свака земља извући из кризе ако врати своје националне границе. Морамо искрено и да кажемо да поред солидарности према избеглицама, не можемо да држимо широм отворена врата за све мигранте који траже економску сигурност", рекао је француски министар.

"Ако бисмо то урадили, онда би се десио хаос и распад... А то су тешке последице за Европу на свим пољима", оценио је Фабијус наводећи пример британског референдума о изласку из ЕУ, који, према његовим речимa, не може да се организује ако се претходно не реши избегличка криза.

Фабијус је оценио да "национални егоизам" неће решити тај проблем, предлажући отварање прихватних центара у земљама где прво стигну избеглице, као и систем равноправне расподеле миграната и помоћ Турској, Јордану и Либану, које су до сада примиле највећи број избеглица, првенствено из Сирије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи