Британија извела напад на положаје екстремиста у Сирији

Дејвид Камерoн, британски премијер, рекао је да је Британија извела први напад на положаје Исламске државе у Сирији. Том приликом убијено је троје екстремиста, међу којима двојица са британским држављанством.

Напад је изведен "у самоодбрани" беспилотном летелицом Краљевских ваздухопловних снага, истакао је Дејвид Камерoн у обраћању парламенту, преноси Танјуг.

Додаје да је напад законит и наводи да је државни тужилац био консултован и да је одобрио напад.

Камерон истиче да се напад одиграо 21. августа.

Би-Би-Си је пренео да су у Раки убијени Рејад Кан, рођен у Кардифу, Рухул Амин из Абердина и још један борац. Верује се да је Кан (21) припремао нападе на британској територији.

Претња бораца Исламске државе никада није била тако акутна, рекао је Камерон и додао да су припадници полиције и безбедносних снага спечили најмање шест терористичких напада на територији Британије у последњих 12 месеци.

Британија редовно изводи нападе против екстремиста у Ираку, а територију Сирије надлетале су беспилотне летелице које су прикупљале податке о Исламској држави, наводи Ројтерс.

За разлику од других коалиционих партнера, Британија не гађа позиције Исламске државе у Сирији, пошто Камерон 2013. године није добио одобрење парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи