Читај ми!

Једанесторо мртвих на северу Малија

У нападу на село Габери у северном Малију, наоружана група је убила 10 цивила, а погинуо је и један нападач, саопштио је портпарол армије Малија Сулејман Маига.

У нападу исламских милитаната на хотел у Севареу, североисточно од Бамака, дан раније је погинуло најмање 12 људи, међу којима је било малијских војника, али и три до пет службеника УН, док су четири службеника Светске организације спасена, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

Засад није јасно да ли су два напада у вези, а као могући починиоци наводе се остаци ранијих побуњеничких снага, повезаних са Ал Каидом, али и неке новоформиране исламистичке милитантне групе, наводи Танјуг.

Војна операција, предвођена Французима, успела је 2013. да потисне исламистичке милитанте, који су претходно искористили побуну етничких Туарега и војни удар да приграбе територију на северу Малија.

Уједињене нације су успеле да посредују у склапању крхког примирја између туарешких сепаратиста и владе Малија, али исламистички побуњеници нису учествовали у тим преговорима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи