Читај ми!

Јемен, грешком бомбардовали провладине борце

Коалиционе снаге у Јемену грешком су бомбардовале групу провладиних бораца, усмртивши најмање 20 особа.

Званичници су саопштили да се инцидент догодио у суботу увече док су се борци кретали путем ка граду Зинџибару на југу Јемена, навео је АП, преноси Танјуг.

Коалиционе снаге предвођене Саудијском Арабијом, које подржава САД, почеле су са ваздушним ударима у марту против шиитских побуњеника и њихових савезника, који контролишу престоницу Јемена, Сану, и већи део севера земље.

Уједињени Арапски Емирати су саопштили претходног дана да су три њихова војника погинула у кампањи коалиционих снага.

У Јемену се воде борбе између шиитских побуњеника Хута и снага лојалних бившем председнику Алију Абдулаху Салеху.

Они се, с друге стране, боре против сепаратиста са југа, локалних и племенских милиција, сунитских исламских екстремиста и снага лојалних свргнутом председнику Абд Рабуу Мансуру Хадију, који је уточиште потражио у Саудијској Арабији, подсетила је америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи