Читај ми!

Тајван, тајфун "Суделор" односи животе

Тајфун "Суделор" погодио је Тајван, рушећи дрвеће, далеководе и семафоре, а најмање четири особе су страделе и десетине је повређно.

Тајфун је до обала Тајвана дошао рано јутрос, а очекује се да ће се до вечерас приближити Тајландском мореузу и копненом делу Кине, преноси Бета.

Снажни удари ветра, праћени обилном падавинама оставили су без струје готово два милиона домаћинстава, јавила је Централна новинска агенција, преноси АП.

Осмогодишња девојчица и њена мајка су страдале на источној обали, док се њена сестра близнакиња води као нестала. У невремену је страдао и један ватрогасац, када га је ударио пијани возач док је с колегом, који је повређен, покушавао да склони оборено дрво.

Повређено је укупно 27 људи. Олуја се креће брзином од 19 километара на сат, с ударима ветра до 162 километара на сат, саопштила је тајванска метеоролошка служба. За планинска подручја је издато упозорење на клизишта, а за ниже пределе на поплаве.

Власти у у провинцији Фуђиан у југоисточном делу Кине наредиле су евакуацију око 158.000 људи, јавила је Синхуа.

Свим рибарским бродовима је наређено да се врате у луке, а исте мере су преузеле власти и у суседној провинцији Гуангдонг.

Поморска полиција је у петак поподне спасила 55 студената и профестора који су били заробљени на малом острву, где су били на летњем кампу, пошто су због јаког ветра заустављени трајекти.

Очекује се да ће "Суделор", 13. тајфун ове године, пореметити железнички и ваздухопло саобраћај. Око 120 возова, углавном на линијама из Шангаја ка већим градовима у Фуђиану и Гуангдонгу, биће отказано током викенда.

Отказани су летови ка Фуџоу, главном граду Фуђиана, планирани за петак и суботу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи