Читај ми!

Пентагон изручио удовицу лидера ИД ирачким властима

САД су ирачким властима испоручиле удовицу једног од најозлоглашенијих лидера Исламске државе Абу Сајафа, који је убијен у мају током операције америчких специјалаца у Сирији, саопштио је Пентагон. Ослобођена Францускиња отета у Сани.

Пентагон је навео да се удовица Насрин Асад Ибрахим, позната и као Ум Сајаф, што значи "мајка Сајафа", сада налази у Министарству унутрашњих послова аутономне провинције Курдистан, преноси Танјуг.

Ум Сајаф се у америчком притвору налазила од 15. маја, пренеле су агенције.

Абу Сајаф, који је наводно био један од главних финансијера Исламске државе, убијен је 15. маја, а у акцији је његова жена заробљена. Рација америчких специјалаца је спроведена по налогу председника САД Барака Обаме.

САД верују да је Ум Сајаф постала члан Исламске државе својевољно.

Ум је имала и велику улогу у разним терористичким активностима Исламске државе, а сумња се и да је била умешана у киднаповање јазидских жена.

У међувремену, Францускиња Изабел Приме, коју су наоружани отмичари киднаповали у фебруару у главном граду Јемена, Сани, ослобођена је, саопштила је Јелисејска палата, а преносе агенције.

"Наша сународница Изабел Приме ослобођена је вечерас", наведено је у саопштењу канцеларије француског председника.

У саопштењу се не наводе детаљи, пренео је Ројтерс.

Примеову (30) и њеног јеменског преводиоца отели су наоружани униформисани људи на путу до посла.

Францускиња је у то време радила као консултант у фирми на пројекту који је финансирала Светска банка, а њен преводилац је ослобођен у марту, подсећа АФП.

Француска агенција наводи да ће, према саопштењу, Примеова ускоро стићи у Француску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи