Читај ми!

Судански мигрант ухапшен “на крају тунела”

Судански мигрант Абдул Рахман Харун (40) ухапшен је у Кенту након што је избегао све сигурносне препреке идући пешке кроз железнички Евротунел испод Ламанша, дуг 50,5 километара, јавио је британски “Дејли мејл”.

Судански мигрант Абдул Рахман Харун је, пре него што је ушао у таму тунела којим возови "Еуростара" возе од Париза и Брисела, савладао четири сигурносне ограде и избегао 400 камера за надзор, а уочен је на око 25. километру када је активирао један аларм, преноси Танјуг.

Полиција га је ухватила на око километар од крајњег одредишта Фокстона у Великој Британији у уторак, наводи Дејли мејл.

Харун је пронађен у једном од два железничка тунела.

"Ова врста нелегалног упада у тунел је изузетно ретка, јер је и нелегална изузетно опасна", рекао је портпарол Евротунела, истичући да се обично мигранти сакрију у теретним вагонима или попну на њихове кровове, али се због велике брзине композиције од око 160 километара на сат, не одлучују да трче путем кроз тунел.

"Сада истражујемо како је успео да избегне све те различите безбедносне нивое", додао је тај представник Евротунела.

Верује се да је Суданац припадао групи од 600 миграната који су покушали да упадну у терминал тунела у Кокелу у Француској у понедељак увече.

Харун се изјаснио о кривици и треба да се појави пред кентерберијским судом 24. августа.

Евротунел је 11. по дужини тунел који се користи у свету, а пети најдужи који се користи за путнички превоз, са највећом деоницом испод воде од било ког светског тунела.

Прошле седмице у области железничког коридора регистровано је неколико хиљада покушаја илегалног упада, а двоје нелегалних миграната је том приликом погинуло у несрећним случајевима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи