Читај ми!

Више од 240.000 погинулих у рату у Сирији

Од почетка рата у Сирији 2011. године страдало је више од 240.000 људи, укључујући 12.000 деце, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права. Исламска држава, у међувремену, заузела стратешки важан град Ел Карјатеина.

Према најновијим подацима ове групе за мониторинг са седиштем у Лондону, која се ослања на широку мрежу извора на терену, у Сирији живот је изгубила 240.381 особа, што је за готово 10.000 више у односу на податак који су саопштили 9. јуна, преноси Танјуг.

У сукобима је погинуо 71.781 цивил, међу којима 11.964 деце, навела је Сиријска опсерваторија.

Најмање 88.616 припадника режимских снага је погинуло, или једна трећина од укупног броја настрадалих, од којих 50.570 војника, док су остале жртве придружени борци.

Међу погинулима су 42.384 побуњеника и 34.375 страних бораца, џихадиста, док идентитет око 3.225 људи који су погинули за сада није познат, додаје се у саопштењу.

Судбина 30.000 људи који се воде као нестали, укључујући 20.000 за које се верује да се налазе у сиријским затворима, није документована овим билансом.

Није узета у обзир и судбина хиљада припадника снага лојалних режиму које држе побуњеничке фракције или екстремистичка група Исламска држава, пренео је АФП.

Грађански рат који букти у Сирији почео је пре више од четири године антивладиним протестима и жестоким обрачуном власти са демонстрантима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи