Читај ми!

Турским новинарима прети затвор због фотографије

Турско тужилаштво је затражило затворске казне до седам и по година затвора за 18 новинара које оптужује за терористичку пропаганду због објављивања фотографије на којој екстремиста држи пиштољ на глави тужиоца убијеног у марту.

Државна новинска агенција Анадолија пренела је синоћ да је у оптужби главног тужилаштва у Истанбулу затражена затворска казна за новинарe, међу којима је Кан Дундар, главни уредник опозиционог листа Џумхуријет (Република), преноси Бета.

Оптужницу још није потврдио суд.

На спорним фотографијама приказан је екстремиста забрањене левичарске групе како држи пиштољ на глави тужиоца Мехмета Селима Кираза.

У време напада Турска је на неколико сати због те фотографије блокирала друштвене мреже попут Твитера и Јутјуба.

Кираз је умро пошто је подлегао повредама задобијеним када су безбедносне снаге напале припаднике Револуционарног фронта за ослобођење народа који су га отели у његовој канцеларији.

Та група је објавила фотографију на којој се види како екстремиста држи пиштољ на глави тужиоца Кираза уз поруку да ће бити убијен ако власти не испуне њихове захтеве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи