Читај ми!

Амерички авиони из турских база против џихадиста

Амерички војни авиони и беспилотне летелице почели су да пристижу у турске ваздухопловне војне базе, па ће ускоро бити покренута свеобухватна акција против џихадиста из Исламске државе, рекао је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

Анкара најављује да је спремна да започне "свеобухватне борбе" против џихадиста, заједно са САД.

Анкара је досад била уздржана према коалицији земаља, предвођеним САД, која бомбардује положаје Исламске државе у Сирији и Ираку, а такође је била и критикована због наводног прелажења џихадиста њене границе са Сиријом у оба правца, преноси АФП.

Власти у Анкари су крајем јула званично одобриле коришћење турских ваздухопловних база америчким и коалиционим авионима који учествују у борби против Исламске државе, подсећа Ројтерс, преноси Танјуг.

"У складу са нашим договором са САД, остварили смо напредак кад је реч о отварању наших база, а посебно базе Инџирлик", рекао је Мевлут Чавушоглу за турску телевизију ТРТ.

"Видимо да су почели да стижу амерички авиони и дронови, а ускоро ћемо сви заједно покренути свеобухватну акцију против Исламске државе", изјавио је турски министар током посете Малезији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи