Читај ми!

Пожар бесни у Калифорнији, ватрогасци добили појачање

Ватрогасци који се у Калифорнији готово недељу дана боре са пожарима на 22 локације добили су појачање, јер би због неповољних временских услова могли да избију нови пожари.

У најнасељенијој америчкој савезној држави, која је тешко погођена сушом, сада се против пожара бори више од 10.000 ватрогасаца, пренела је агенција АФП.

Највећи пожар, назван "Роки фајер", тренутно гаси 3.200 ватрогасаца, док су пожари у округу Шаста и Лос Анђелес стављени под контролу, саопштила је Служба за шумарство и заштиту од пожара.

"Земља сува попут барута, што је последица суше, омогућава да се шумски пожари шире експлозивном брзином", навела је Служба.

Портпарол Службе за шумарство и заштиту од пожара Данијел Берлант истиче да калифорнијске власти ватрогасце са југа те савезне државе доводе на север, који је теже погођен пожарима, док ватрогасци који се већ налазе тамо раде прековремено и не користе слободне дане.

Ватрогасац Дејв Рул (38) из Јужне Дакоте погинуо је у четвртак, 30. јула, током гашења пожара у близини калифорнијског града Алтурас.

Председник САД Барак Обама обавештен је о неконтролисаном ширењу пожара у Калифорнији и остатку западне обале, изјавио је портпарол Беле куће Џош Ернест, који је похвалио храброст ватрогасаца.

"То су несебични људи и ми им дугујемо захвалност за то што своје животе стављају на коцку како би се борили са овим пожарима и заштитили америчке грађане", истакао је Ернест.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи