Читај ми!

Индија, у две железничке несреће 27 мртвих

Најмање 27 особа погинуло је у централној Индији кад су два путничка воза искочила из шина због огромне количине воде на пругама изазване јаком монсунском кишом, саопштиле су индијске власти.

Воз "Камајани експрес" на линији за Мумбај касно синоћ искочио је из шина у близини града Харда у савезној држави Мађа Прадеш, док је воз "Џаната експрес" путовао у супротном смеру кад је искочио из шина нешто после првог воза, јавила је агенција АП, преноси Танјуг.

Возови су у тренутку несреће прелазили мали мост изнад поплављене реке Мачак, око 950 километара јужно од Њу Делхија. Један воз је прешао исти мост само десет минута раније без икаквих проблема, али је онда велика количина воде изазвала пропадање дела пруге у расквашену земљу, изјавио је званичник Индијске железнице А. К. Митал.

У несрећи, која се догодила нешто пре поноћи, искочило је шест вагона "Камајани експреса" и четири вагона "Џаната експреса".

Спасилачки тимови су веома брзо стигли на место несреће, али је њихове напоре отежавао мрак, истичу званичници.

Најмање два вагона су делимично потонула у блато, а спасиоци, који су досад спасли велику већину путника, и даље трагају за неколицином њих који су вероватно остали заробљени у остацима вагона.

У Индији је у протекла два дана падала веома јака киша, која је изазвала поплаве широм земље, а тек је данас попустила.

Та земља има једну од највећих железничких мрежа на свету, која дневно превезе више од 23 милиона путника. Пруге се, међутим, лоше одржавају, па су несреће честе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи