Читај ми!

Француска, ухапшени малолетници због скрнављења хришћанских гробова

Троје тинејџера ухапшено због скрнављења хришћанских гробова на истоку Француске. Министарство унутрашњих послова Француске саопштило је да је на гробљу у граду Лабри у источној Француској, оскрављено око 40 хришћанских гробова, што је пети пут да се неко гробље у тој области нашло на мети вандала од почетка године.

Француски медији јављају да је полиција привела троје малолетника осумњичених да су оштетили гробове, међу којима једну 12-годишњу девојчицу и два дечака од 14 и 15 година, који су током саслушања признали да су оштетили гробове из разлога везаних за "готску супкултуру", преноси Танјуг.

Тужилац Ив ле Клер је раније навео да су, према речима градоначелника Лабрија, за оштећење гробова вероватно одговорни млади "који су правили будалаштине".

Девојчица, која наводно није ни ушла на гробље, само је саслушана, док је дечацима одређен притвор.

Троје малолетника који станују у околини Лабрија, биће изведени пред судију за децу због преступа за који би могла да им буде одређена казна до шест месеци затвора, преноси француска телевизија БФМ.

У саопштењу Министарства се наводи да "ови неприхватљиви акти изискују чврст одговор", пренео је АФП.

Полиција је јуче по подне открила извађене или разбијене споменике на гробљу у Лабрију, а на некима је био исписан број 666.

"Ово схватамо веома озбиљно", изјавио је тужилац Ле Клер, који је напоменуо да војно гробље, које се налази одмах поред, није претрпело никаква оштећења, преноси париски лист Фигаро.

Француски премијер Мануел Валс изразио је огорченост због скрнављења хришћанских гробова и путем Твитера, поручио да таква дела морају да буду тешко кажњена.

Овај инцидент је подсетио на скрнављења која су у фебруару претрпела гробља у Траси-сир-Меру, Кастру, Исудену, Шалану и Сар-Униону, а у овом последњем случају су на гробовима пронађени бројни антисемитски натписи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи