Читај ми!

Морски рачићи решавају мистерију малезијског авиона?

Морски организми пронађени на делу крила авиона који је обала избацила на удаљено острво у Индијском океану, могли би да открију нове детаље о судбини несталог малезијског авиона МХ-370, саопштили су стручњаци.

Главна информација коју би лопари – морски рачићи – могли да пруже је колико је дуго део крила био у води, преноси Танјуг.

"Уколико се покаже да су лопари старији од датума пада авиона, то ће указати да не потичу од олупине", рекла је професорка за биолошке науке Универзитета Макари у Сиднеју Мелани Бишоп.

Даља анализа ових организама могла би да укаже на температуру воде кроз коју је део олупине пролазио, додала је Бишопова.

У зависности од врсте лопара пронађених на делу крила, истражитељи би такође могли да утврде локацију где се он налазио.

Експерт за геологију Ханс Георг Хербиг рекао је да уколико се испостави да су лопари из породице Лепас "онда са сигурношћу можемо рећи да се несрећа догодила у хладним морским подручјима до југозапада Аустралије".

Потрага за "боингом 777" авио-компаније "Малезија ерлајнз", који је нестао 8. марта прошле године на лету од Куала Лумпура до Пекинга са 239 путника и чланова посаде, била је фокусирана на јужни део Индијског океана близу Аустралије.

Прошле седмице, два метра дугачак део крила, са лопарима прикаченим на површини, пронађен је близу француског острва Реинион, а стручњаци су потврдили да припада "боингу 777".

Технички експерти, укључујући људе из компаније "Боинг", почеће истрагу у среду, како би утвдили да ли део припада несталом малезијском авиону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи