Читај ми!

Британија продужaва борбу против џихадиста за годину дана

Британија ће своју акцију бомбардовања милитаната Исламске државе у Ираку продужити на годину дана да би се за тај посао користили стари борбени авиони "торнадо", бар до почека 2017. године, најавио је министар одбране Мајкл Фалон.

Британија је раније саопштила да би ти авиони могли остати оперативни до марта 2016. године, годину дана дуже него што је првобитно намеравано, а затим ће коначно бити повучени, преноси Танјуг.

Фалон је, ипак, приликом посете Ираку рекао да авиони, стационирани на Кипру поседују способност да лете много дуже.

Ескадрила је доказала своју вредност у бомбардовању, због прецизности свог наоружања о док је водила надзор за време док није било ваздушних удара, указао је Фалон за радио Би-Би-Си.

Додаје да су Америка и други савезници посебно ценили допринос "торнада" и зато њихове ескадриле настављају операције још годину дана.

Коалиција на челу са САД спровела је у последњих неколико дана на десетине бомабрдовања у Ираку и Сирији, са циљем да ослаби џихадисте који су заузели велике делове обе землље, као део програма за стварање њиховог калифата.

Британија је део америчке коалиције, али парламент подржва само бомбардовање у Ираку и Сирији.

Турска је покренула своје прво бомбардовање Исламске државе у Сирији пре недељу и по дана, али истовремено и бомбардовање курдских милитаната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи