Читај ми!

Извршена смртна казна због убиства дечака у Пакистану

Над Шефкетом Хусеином, осуђеним због убиства седмогодишњег дечака 2004. године, извршена је смртна казна вешањем у Карачију. Казна извршена упркос противљењу група за заштиту људских права и УН.

Присталице Шефкета Хусеина га бране, уз образложење да је био малолетан у време злочина, преноси Танјуг.

Случај Шефкета Хусеина привукао је пажњу међународне јавности, јер његови адвокати и породица тврде да је у време злочина имао само 15 година и да му је признање изнуђено мучењем.

Представници затвора предали су тело његовој браћи, који тврде да извршење казне није обављено на одговарајући начин.

"Постоји посекотина на врату и пола његовог врата одвојено је од тела", рекао је брат Абдул Мађед.

Осуђеникова породица у родном граду, у пакистанском делу Кашмира била је врло узнемирема, а сестра Сумаира Бибије тврди да је он обешен само зато што су они сиромашни.

Стручњаци УН за људска права саопштили су да ово суђење није испунило међународне стандарде и позвали су Пакистан да истражи тврдње да је признање добијено мучењем, као и његове године.

Влада Кашмира затражила је касно у понедељак од председника Мамнуна Хуесина да одложи извршење казне, како би се омогућила даља истрага, али је вешање обављено по плану.

Казна је првобитно требало да буде извршена у јануару, али је одложена јер су се његови адвокати борили да докажу да је у време злочина био млађи од 18 година и да смртна казна по пакистанском закону није могла да буде извршена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи