Читај ми!

Експлозија у Хамбургу, најмање 43 повређенo

Најмање 43 особе, међу којима и 12 ватрогасаца, повређено је у експлозији у бившем бункеру у Хамбургу. Око 200 ватрагосаца гасило је пожар чији узрок је и даље непознат.

У старом бункеру из Другог светског рата било је лагеровано и 100 тона етеричних уља, али се још не зна да ли је у том делу бункера и дошло до експлозије, јављају немачки медији, преноси Танјуг.

Ватра је избила у једној столарији смештеној у бункеру, а приликом гашења пожара дошло је до експлозије у којој су, према последњим информацијама, најмање 43 особе повређене, од којих су неке задобиле тешке повреде.

"Експлозија је била толико јака да су бицикли паркирани у близини, летели у ваздух. Имали смо срећу у несрећи да су све повреде лаке или теже", рекао је један портпарол ватрогасне службе, нагласивши да је међу повређеним и 12 ватрогасаца, а да је 19 особа превезено у болницу.

Поред бункера се налази и једна седмоспратница, па је полиција морала да евакуише и око 60 житеља зграде, који се, како преносе медији, жале на проблеме са дисајним органима.

Улице поред бункера биле су блокиране, а због високих температура и без ветра, дим је падао на земљу између кућа као дебели тепих, преносе медији.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи