Читај ми!

Спасени мигранти стигли на Сицилију

Више од 550 миграната спасених у водама Медитерана стигло је на Сицилију, бродом који припада организацији Лекари без границе.

Бродом, који припада организацији Лекари без границе (МСФ), допремљена су и тела петоро миграната, четири жене и једног мушкарца који су, према првим налазима, умрли од дехидратације, преноси Танјуг.

Двоје миграната који су били у критичном стању, опорављају се, саопштила је организација МСФ.

Мигранти, који су спасени током викенда, покушали су да дођу до Европе на више чамаца.

Лорис де Филипи, председник МСФ Италије, истиче да свако закашњење у спасавању миграната може да представља питање живота и смрти.

Пример за то је брод на којем су пронађене особе умрле од дехидратације, који је кренуо са либијске обале само 13 сати раније.

Де Филипи се заложио за то да се отворе нове, легалне руте којима би мигранти и избеглице могли да дођу до Европе.

Према подацима Међународне организације за миграције из јула, више од 1.900 миграната је током ове године изгубило живот у покушају да пређу Медитеран, од укупно 150.000 који су се одважили на тај пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи