Читај ми!

Ердоган: Турска ће учинити све да се одбрани

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће његова земља "учинити све што је неопходно" да би се одбранила од курдских екстремиста.

Ердоган је, по повратку из посете Азији, рекао новинарима да би курдске власти на северу Ирака требало да предузму акције против база Радничке партије Курдистана (ПКК), преноси Танјуг.

"Ако они то не могу, Турска ће учинити све што је неопходно да би се одбранила", рекао је Ердоган новинарима који су га пратили на путовању.

После таласа напада на турској територији, Анкара је покренула ваздушне нападе против положаја Исламске државе у Сирији и екстремиста ПКК на северу Ирака.

Број напада на положаје ПКК је досад, међутим, много већи у односу на оне против Исламске државе, навела је агенција АФП.

Ердоган је демантовао да би могло да дође до повратка на деведесете године, када је побуна курдских побуњеника била на врхунцу.

"Не верујем у то. То је немогуће. Можда они који то говоре желе повратак на деведесете", навео је Ердоган.

Лист Хуријет објавио је на сајту да је 10 турских авиона Ф-16 у поподневним сатима извело нове нападе на положаје ПКК, као и да су у операцији уништена склоништа и складишта оружја.

У Турској се последњих недељу дана разбуктало насиље између турских власти и Курда, које прети да оконча крхки мировни процес покренут 2012. године.

Турске власти готово свакодневно врше ваздушне нападе на положаје ПКК на северу Ирака, док курдски побуњеници нападају положаје турских безбедносних снага. У том насиљу су досад погинуле најмање 24 особе, већином војници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи