Читај ми!

Ухапшен вођа израелских екстремиста

Израелске снаге безбедности ухапсиле су Меира Етингера, вођу једне јеврејске екстремистичке групе. Он је прва ухапшена особа после подменутог пожара у којем је у петак страдала једна палестинска беба.

Етингер је ухапшен на северу Израела због активности везаних за једну екстремистичку јеврејску организацију, рекао је Франс пресу портпарол израелске полиције Шин Бет не наводећи директно да ли хапшење има везе са пожаром.

Израелски медији су јавили да је Етингер унук Меира Кахана, рабина, оснивача једног антиарапског расистичког покрета, убијеног 1990. године, преноси Бета.

Израелска полиција отворила је данас истрагу после претњи на друштвеним мрежама упућеним израелском председнику Реувену Ривлину који је оценио као "јеврејски тероризам" подменути пожар.

"Осећам бол због убиства бебе и бол да видим да је мој народ на путу ка тероризму и губитку човечности", рекао је Ривлин после смрти 18-месечне бебе, док се њени родитељи и брат и даље боре за живот.

"Изгледа да смо до сада олако гледали на феномен јеврејског тероризма", додао је израелски председник.

Око 2.000 људи је касније коментарисало његову изјаву а многи су навели да је Ривлин "издајица" и да ће "завршити горе од убијене бебе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи