Читај ми!

Шведски дипломата протеран из Москве

Руске власти одлучиле су да из Москве протерају једног шведског дипломату као одговор на недавну одлуку власти у Стокхолму да из земље протерају руског дипломату.

"Руске власти су нас обавестиле да један дипломата из шведске амбасаде у Москви треба да напусти земљу. Русија је јасно ставила до знања да то сматра одговором за недавну исту одлуку Шведске о једном руском дипломати", рекао је Франс пресу портпарол шведског министарства Јохан Тегел, преноси Бета.

Ни Русија ни Шведска нису навеле имена ни тачну функцију протераних дипломата.

Тегел је рекао да је избачени Рус прекршио Бечку конвенцију о дипломатским односима, не наводећи друге детаље.

Односи Русије и Шведске затегнути су последњих месеци.

Шведска је, у октобру прошле године, недељу дана у Балтичком мору трагала за подморницом за коју се сумњало да је руска. Тада су шведске власти објавиле да је у шведске територијалне воде ушла подморница мање величине, али нису могле да утврде из које је земље.

Русија је демантовала тврдње да је реч о њеној подморници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи