Читај ми!

Све више миграната на улазу у Евротунел

Мигранти у француском гаду Калеу током ноћи су чак 1.700 покушали да пробију ограду и уђу у тунел испод Ламанша, како би доспели до Велике Британије. Извори из француске полиције наводе и да је један полицајац задобио повреде лица кад је погођен каменом.

Од поменутих 1.700 покушаја пробоја ограде, полицајци су одбили око 1.000, док је њих 700 спречено на подручју од око 650 хектара испред Евротунела, који спаја Француску и Енглеску, јавила је агенција АФП, преноси Танјуг.

Полицајца који је погођен каменом у лице гађао је један судански мигрант, који је убрзо ухапшен, док је полицајац пребачен у болницу како би му рана била зашивена.

Синоћњи број покушаја пробоја ограде значајно је већи у односу на протеклих неколико ноћи, кад је таквих покушаја било тек неколико стотина.

Хаос у Калеу је достигао свој врхунац прошле недеље кад је забележено више од 2.000 покушаја пробоја ограде, а једна особа је погинула. Реч је о Суданцу старом тридесетак година, којег је прегазио камион.

Најмање 10 људи је погинуло од јуна у покушају да уђу у Евротунел и илегално се укрцају на воз или камион који иду до Енглеске, коју мигранти сматрају "Елдорадом".

Број полицајаца у Калеу повећан је за 120, што је допринело да борј покушаја пробоја ограде буде смањен.

Британска влада обећала је прошле недеље да ће издвојити 10 милиона евра за ојачање ограде око железничког терминала у Кокелу, градићу у близини Калеа где се укрцавају путници за Енглеску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи