Читај ми!

Порошенко: Путин жели целу Европу

Украјински председник Петро Порошенко оптужио је руског председника Владимира Путина да жели да преузме целу Европу, притом циљајући на Финску и Балтик.

У интервјуу за француски радио РФИ Порошенко је рекао да Путин жели да иде толико далеко колико му дозволе. Не жели само Украјину, већ целу Европу, преноси Танјуг.

"Да су ме то питали пре две године, рекао бих да је то немогуће, зато што цео послератни безбедносни систем то не би дозволио. Ако би ме данас питали, нажалост све је могуће зато што анексија Крима и источни део Украјине показују да можемо разбити глобални безбедносни систем", каже Порошенко.

Додаје да борбе против побуњеника које подржава Русија у Источној Украјини треба посматрати као борбу за целу Европу.

"Да ли је напад на Финску могућ? Да, и Финска то зна. Да ли је могућ напад на балтичке земље? Да. Кад је реч о борбама на истоку моје земље, ми се не боримо само за независност и суверенитет, већ за демократију, слободу и безбедност целог ервопског континента", рекао је украјински председник.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи