Читај ми!

Каталонци гласају о независности 27. септембра?

Спремност Каталоније да распише превремене регионалне изборе, који би уједно били и гласање о независности те покрајине од остатка Шпаније, подигло је напетост у односима са централном владом.

Каталонски председник Артур Мас ће одредити 27. септембар као датум за гласање у тој богатој североисточној покрајини са седам и по милиона становника који остварују једну петину шпанске производње, преноси Танјуг.

У случају да сецесионистичке странке освоје већину, настојаће да Каталонију одвоје од Шпаније у року од 18 месеци, без обзира на противљење власти у Мадриду, поручио је Мас.

Покрајинска влада већ је почела да припрема државне институције, које би могле брзо да преузму послове ако група за незавиност победи. "Ми смо спремни", поновио је Мас више пута, током својих јавних наступа.

Прошле недеље каталонски функционери су представилии планове за будућу пореску агенцију и усвојили уредбу којом се отвара пут да јавна кредитна институција прерасте у каталонску централну банку.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи