Читај ми!

Поплаве у Мјанамару, 46 мртвих

У великим поплавама у Мјанмару до сада је 46 људи изгубило живот, а спасиоци су пожурили да помогну десетинама хиљада људи у удаљеним подручјима.

Немилосрдне монсунске кише изазвале су поплаве и клизишта, уништавајући на хиљаде кућа, пољопривредно земљиште, мостове и путеве, а брзо кретање воде омета напоре спасилаца, наводи Танјуг.

Стотине људи су последњих дана такође страдали у поплавама у Индији, Непалу, Пакистану и Вијетнаму. У Мјанмару је погинуло 46 људи, а више од 200.000 је погођено поплавама широм земље, рекао је представник Одељења за евакуацију за АФП, додајући да журе да укажу помоћ.

Мјанамар, бивша Бурма, велика је и сиромашна земља, са лошим комуникацијама и инфраструктуром, што је навело УН да упозоре на могућу катастрофу.

Власти су прогласиле националну катастрофу у четири најгоре погођена подручја у централном и западном делу земље.

Клизишта у области Чин, на северу Сагаинга, уништила су 700 кућа у граду Хака, док је 5.000 људи премештено у друге области у кампове, известио је државни лист Глобал њу лајт.

Председник Теин Сеин је обећао да ће влада учинити све да помогне, али је додао да су делови Чина били одсечени од околних подручја.

Министарство здравља широм земље дели медицински материјал, укључујући таблете хлора, али није јасно како ће стићи до многих погођених подручја, јер нема довољно хеликоптера у чамаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи