Читај ми!

Нигерија: Војска спасила 178 особа од Боко харама

Нигеријски војници спасили су 178 особа које су отели припадници исламистичке групе Боко харам и уништили неколико кампова екстремиста.

Међу ослобођенима је 101 дете, 67 жена и 10 мушкараца, саопштила је ноћас војска у Нигерији, наводи Бета.

Како је наведено, припадници нигеријских ваздухопловних снага убили су "велики број" екстремиста приликом одбијања напада на село Бита.

Прошле недеље нигеријски војници су спасили 71 девојчицу и жену током ватреног окршаја у коме је страдало неколико милитаната Боко харама на североистоку земље.

Неке од заробљених жена су биле у рукама екстремиста и дуже од годину.

Стотине талаца ослобођено је у марту кад је нигеријска војска објавила да је повратила све градове које је држао Боко харам, али екстремисти су наставили да покрећу самоубилачке бомбашке нападе из удаљенијих села.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи