Читај ми!

Пожар пети дан хара Калифорнијом

Шумски пожар који већ пети дан хара подножјем приобалних планина и кањонима северне Калифорније, удвостручио је површину коју је захватио и за собом оставио двадесетак изгорелих кућа и на хиљаде расељених становника.

Пожар који је спржио 21.853 хектара источно од града Ловер Лејка, био је најжешћи од постојећег 21, а против тих пожара бори се 9.000 ватрогасаца, саоштили су званичници.

У одвојеном пожару, који је избио у близини границе са Орегоном у четвртак, погинуо је један шумар, али је пожар у близини Лејк Каунтија био највише деструктиван, наводи Танјуг.

Портпарол калифорнијског Министарства за шуме и заштиту од пожара Данијел Берлант рекао је да је у питању пожар који се веома брзо шири.

Ватра која је у суботу више од пет сати харала на 20.000 јутара земљишта под храстовином и жбуњем, расла је брзином у кратком времену без преседана, истакао је Берлант.

До недеље увече пламен је захватио још 7.000 јутара дуж источног дела северне обале. Пошто је уништила 24 куће и 26 помоћних зграда прошле недеље, ватра је наставила да угрожава још 6.300 објеката, због чега су морали да буду затворени делови два ауто-пута, саопштили су ватрогасци.

Више од 12.000 људи добило је наређење за евакуацију, док су борци са ватром успели, у протекла два дана, да задрже само пет одсто пожара од даљег ширења. Око 2.700 ватрогасаца бори се против пожара, што чини трећину расположивих капацитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи