Група исламиста убијена у Ингушетији

Руске снаге безбедностио убиле су у Ингушетији, на простору северног Кавказа, осморицу милитаната који су недавно постали чланови Исламске државе , објавио је Државни комитет за борбу против тероризма.

Према информацијама безбедносних снага, неутралисани милитанти су недавно положили заклетву и постали чланови међународне терористичке организације Исламска држава, наводи се у саопштењу које преноси Спутњик.

Међу идентификованим жртвама је и Адам Тагилов, за кога се сумњало да је у децембру 2014. стајао иза напада на Грозни, наводи Фонет.

Агенција за борбу против тероризма саопштила је да је пронашла импровизоване експлозивне направе спремне за употребу и више од 2.000 комада муниције.

Федерална служба безбедности у априлу је објавила да се група екстремиста у области северног Кавказа, названа „Имарат Кавказ", придружила Исламској држави.

"Имарат Кавказ" је милитантна исламистичка организација која жели формирање независног калифата у руском Северном Кавказу, где доминира муслиманско становништво.

ФСБ процењује да би чак 1.700 милитаната из Русије могло да се бори у редовима Исламске држеве у Сирији и Ираку, где је та група екстремиста прошле године освојиле огромне делове територије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи